Over Café Scientifique

CS

Café Scientifique is een tweemaandelijkse gezellige en leerzame avond in Amsterdam, waar te zien is dat wetenschap en wetenschappers belangrijk, relevant voor ons dagelijks leven en bovenal leuk zijn! In een ontspannen sfeer gaan drie inspirerende wetenschappers vanuit hun expertise dieper in op een actueel of prikkelend thema. Onder begeleiding van een drankje en muziek is er tijdens en na afloop van de presentaties ruimte voor vragen en discussie.

Café Scientifique is ooit begonnen als een initiatief van projectbureau De Praktijk, Bitterzoet en een aantal studenten van de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels bestaan we uit een mix van (Phd-)studenten en alumni van de UvA en de Vrije Universiteit, worden we gesponsord door De Praktijk, de UvA en CREA Amsterdam, waar de wetenschapscafé’s plaatsvinden.

Iedereen die het leuk vindt om meer te horen over het thema van de avond is welkom. Toegang is altijd gratis!

Wie zijn wij?

Kim Cerrone
fotokimNa mijn bachelor Psychobiologie aan de UvA heb ik de onderzoeksmaster Neuroscience afgerond aan de VU. Ik ben altijd breed geïnteresseerd geweest in niet alleen mijn eigen vakgebied maar in de wetenschap an sich en zeker ook in wetenschapscommunicatie. Tijdens mijn studie ben ik daarom in het Wonderlab van het NEMO gaan werken met kinderen en daarnaast bezocht ik vaak lezingen en wetenschapscafe’s. Met Café Scientifique heb ik als doel om adhv interessante en gedreven sprekers verschillende kanten van een wetenschappelijk onderwerp te belichten zodat onze bezoekers hun kennis op onze avonden kunnen verbreden en hun eigen mening erover kunnen vormen in een gezellige en ontspannen sfeer. In september 2013 heb ik het voorzitterschap van Gilles de Hollander overgenomen.

Sophie Brolsma
Sophie BrolsmaIk volg nu de master Cognitive Neurobiology and Clinical Neurophysiology aan de UvA na een bachelor Psychobiologie. Op dit moment ben ik bezig met een stage op het AMC over PTSS. Sinds oktober 2011 ben ik betrokken bij Café Scientifique. Ik vind het erg leuk om op deze manier betrokken te zijn met wetenschap. Naast dat het leerzaam is om mee te helpen in de organisatie, is het leuk om meer te weten te komen over allerlei wetenschappelijke onderwerpen die ik normaal misschien niet zou tegen komen.

Joos Brokamp

Mieke Schulte

Rosa Hoogstraten