Cafe Scientifique 26 maart: “It’s complicated”, Liefde in de 21e eeuw.

 

Is liefde veranderd door de tijd en door de techniek? Wat kan de invloed zijn van bijvoorbeeld Facebook en internetdaten? Hoe werkt liefde? Is het chemie of hogere wiskunde? Dit soort vragen zullen beantwoord worden door drie sprekers.

 

Ionica Smeets, onder andere bekend als een van de twee Wiskundemeisjes, heeft Technische Wiskunde aan de TU Delft gestudeerd en is in 2010 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Ze vind het erg leuk om te laten zien hoe de wiskunde opduikt in het dagelijks leven en ze kan ingewikkelde wiskunde vertalen naar herkenbare voorbeelden. Daarom geeft ze lezingen, schrijft ze columns en duikt ze af en toe op in De Wereld Draait Door. In deze editie van Café Scientifique zal ze een wiskundige kant van de liefde laten zien!

 

Cas Wouters is een socioloog aan de Universiteit van Utrecht die veel onderzoek heeft gedaan naar liefde en de verandering die de liefde heeft ondergaan. Voor zijn nieuwste boek “De jeugd van tegenwoordig. Emancipatie van liefde en lust sinds 1880″ heeft hij hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. In Café Scientifique zal Cas Wouters vertellen over de sociologische kijk op veranderingen in de liefde.

 

Linda Muusses is sinds 2010 PhD student sociale psychologie en communicatiewetenschappen aan de VU. Hier doet ze onderzoek naar de invloed van internetgebruik op relaties en daar zal ze ons de aankomende editie dan ook over vertellen!
Toegang: Gratis

Facebookevent

————————-

Dit filmpje van Hard Hoofd gaat over Liefde in tijden van internet.

————————-

In dit filmpje van Scientific American wordt liefde beschreven vanuit de bètawetenschap.

Je kunt zien wat er in verschillende stadia van liefde met de chemische stofjes in je hersenen gebeurt en het laat verassende inzichten zien van de wetenschap van aantrekkingskracht.

————————-

Is liefde hogere wiskunde? Volgens dit artikel wel!

————————-

Hoe vrouwen het hoofd van mannen op hol kunnen brengen, een kort onderzoek uit de Scientific American kun je hier lezen!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.